Al sinds 1989 gespecialiseerd in het bedrukken van Glas & Porselein.

X
  • Geen producten in aanvraag

Glazen bedrukken bij Wijnwinst.nl

Er zijn twee methodes voor glazen bedrukken: directe druk en transferdruk. Afhankelijk van het logo, de positie van het logo en/of het aantal kleuren wordt bepaald welke methode het best geschikt is. Hieronder leggen we vast uit wat het verschil is.

Glazen bedrukken via directe druk

Glazen bedrukken gebeurt meestal door middel van zeefdruk. Bij deze methode wordt door middel van een zeef de keramische inkt (eigenlijk gemalen glas met kleurstof) rechtstreeks op het glas gedrukt. Doordat de bedrukte glazen hierna direct in de oven gaan, wordt uw logo of bedrijfsnaam op een temperatuur tussen 560 graden en 620 graden Celsius ingebrand. Glazen laten bedrukken? Dat kan bij Wijnwinst.nl. Door jarenlange ervaring kunnen wij u op zeer specialistische wijze te hulp schieten.

Glazen bedrukken via transferdruk

glazen bedrukken

De naam zegt het eigenlijk al: glazen drukken via transferdruk gebeurt met transfers. Dit zijn grote vellen wit papier, waarop logo’s per kleur gedrukt worden. Hiervoor wordt net als bij direct druk gemalen glas met kleurstof gebruikt. Na 4 uur drogen worden de logo’s op de transfervellen losgeknipt. Door ze in water te leggen komt de speciale bovenlaag met de keramische inkt vrij van het papier. Het proces van bedrukken gebeurt handmatig: een transfer met logo of bedrijfsnaam wordt met de hand op de juiste positie geplakt. Vervolgens worden de glazen met logo, net als bij direct druk, ingebrand op een temperatuur tussen 560 en 620 graden Celsius.

Het decoreren van Porselein middels transfer ziet u in onderstaand filmpje.

https://youtu.be/msuL4jQL60w
 
Bij Wijnwinst kunt u ook terecht voor wijnglazen graveren. Wilt u hierover meer weten? Bekijk dan de pagina over wijnglazen graveren.  

Scroll naar boven