Al sinds 1989 gespecialiseerd in het bedrukken van Glas & Porselein.

X
  • Geen producten in aanvraag

Wijnglazen graveren bij Wijnwinst.nl

Bij Wijnwinst zijn er twee manieren voor wijnglazen graveren: door te etsen en door te laseren. Hoe werkt het?

Wijnglazen graveren door middel van etsen

Etsen is een oude methode om wijnglazen te graveren. Door middel van waterstoffluoride of ammoniumfluoride wordt uw logo of bedrijfsnaam met een mal (machine) aangebracht op het glas. Vervolgens wordt het glas in zuur ondergedompeld. Daar reageert de aangebrachte ets met het glas.

Wegens zeer strenge overheidseisen met betrekking tot veiligheid van chemicaliën wordt glas etsen nog zelden gebruikt.

Wijnglazen graveren door middel van laseren

Laseren is een moderne manier om wijnglazen te graveren, waarbij het glas via laser voorzien wordt van uw logo of bedrijfsnaam. Wijn glazen graveren door middel van laser wordt voornamelijk ingezet voor het decoreren van (tempered) gehard glas.

Een goed voorbeeld hiervan zijn theeglazen; theeglazen zijn namelijk binnen Nederland verplicht om gehard te zijn. Wanneer een theeglas door een keramische oven gaat, zoals bij het bedrukken van glazen, wordt het hardings proces teniet gedaan.

Lees meer over het productieproces van gegraveerde wijnglazen!

De voordelen van Wijnwinst

Profiteer van Wijnwinst.nl

Vraag snel een geheel vrijblijvende offerte aan. Deze ontvangt u binnen 24 uur.

Een selectie van onze hardlopers

Als vooruitstrevend horecaondernemer kunt u niet zonder een flink aantal gepersonaliseerde wijnglazen. Dit kunnen standaard, blanco glazen zijn, maar u heeft ook de mogelijkheid om uw glaswerk te voorzien van een eigen ‘touch’. Door bijvoorbeeld uw wijnglazen te laten graveren door Wijnwinst, voorziet u uw mooie glazen op eenvoudige wijze van uw bedrijfsnaam en/of logo én kunt u flink wat kosten besparen. Hoe u dit doet is heel eenvoudig.

Wijnwinst graveert de naam van uw bedrijf of uw logo op de kelk van een wijnglas, waarbij deze afbeelding of tekst meteen als schenkmaat fungeert. Dankzij het graveren van een wijnglas met naam weet uw personeel precies hoeveel wijn er moet worden geschonken. Gebleken is dat het rendement uit uw wijninkoop met 20% tot 30% hoger is, omdat u per fles meer standaardglazen (à 125cc, 6 glazen) uit kunt schenken.

Wat leveren gegraveerde glazen mij op?

Bovenstaand rendementsverschil kan het beste worden toegelicht aan de hand van een simpel rekenvoorbeeld. Stelt u zich voor, u verkoopt normaal gesproken 300 glazen wijn op weekbasis. Hiervoor verbruikt u 66 flessen (à 75cl) van €4,50 per stuk. Per jaar komt dat neer op zo’n 3.466 flessen wijn, ofwel een totale wijninkoop van € 15.600,-. Echter, uit deze cijfers blijkt dat uw personeel uit één fles wijn gemiddeld 4,54 glazen schenkt.

Met uw logo als schenkmaat gaat dit rendement omhoog naar 6 glazen per fles. Het weekverbruik loopt hierdoor terug van 66 naar 50 flessen wijn, goed voor een besparing van 16 flessen. Per jaar komt dat neer op  832 flessen, die u voor €4,50 inkoopt. Een kind kan de was doen: mooie wijnglazen graveren bij Wijnwinst bespaart u in dit geval een kleine € 3.800,- per jaar.

Graveren in glas

Bij Wijnwinst kunt u uw wijnglazen laten bedrukken, maar u heeft dus tevens de mogelijkheid om deze te laten graveren. Dat kan op twee manieren: etsen of laseren. Bij eerstgenoemde methode wordt het logo of de naam van uw horecaonderneming door middel van waterstoffluoride of ammoniumfluoride met een mal op de wijnglazen aangebracht. Door het glas vervolgens in zuur onder te dompelen, ontstaat een reactie van de aangebrachte ets op het glas. 

Deze manier van glas graveren is echter, mede door zeer strenge overheidseisen, achterhaald en wordt dan ook nog maar zelden toegepast. Tegenwoordig gebeurt het graveren van glas voornamelijk via de modernere lasertechniek. Groot voordeel hiervan is dat tekst en logo’s op minutieuze wijze op het glas kunnen worden aangebracht. Bovendien is laseren een stuk milieuvriendelijker dan etsen. 

Zelf wijnglazen graveren

Vanwege het specialistische karakter van gegraveerde glazen neemt Wijnwinst u het lastigste werk uit handen. Dat wil zeggen: de technische uitvoering laat u aan specialisten over, maar u geniet als horecaondernemer wel een hoge mate van zelfstandigheid bij het doorgeven van uw specifieke wensen. Zo heeft u de keuze uit een ruim assortiment van merken, series en maten.

Nadat u uw keuze voor een bepaald type glas heeft gemaakt op onze website, is het tijd voor het uploaden van uw persoonlijke tekst en/of logo. U kunt daarna heel eenvoudig uw schenkmaat (125 cc is standaard) en de door u gewenste kleur kiezen. Na het invullen van uw contactgegevens, ontvangt u binnen 24 uur een geheel vrijblijvende offerte, die vergezeld gaat van een digitaal voorbeeld. Wijnglazen graveren was nog nooit zo eenvoudig.

Ander glas graveren

Naast wijnglazen graveren, biedt Wijnwinst ook de mogelijkheid om andere typen glazen te voorzien van uw bedrijfsnaam of -logo, bijvoorbeeld champagneglazen bedrukken en champagneglazen graveren. Het grote assortiment staat garant voor keuzevrijheid, al kan het natuurlijk altijd voorkomen dat u dat ene glas niet kunt vinden. In dat geval neemt u even contact op. Wijnwinst levert en bedrukt in principe namelijk ieder type glas. Wist u daarnaast dat u ook bij Beers&Brands terecht kan voor bierglazen bedrukken? Net als Wijnwinst maakt Beers&Brands ook onderdeel uit van de Logoforma Groep.

Bekijk snel ons assortiment en neem de eerste stap op weg naar een flinke rendementsverhoging en mooie glazen voor uw onderneming. Wilt u precies zien hoeveel geld u per week kunt besparen? Vul dan het rekenvoorbeeld op onze website in en bekijk hoeveel de handige oplossing van Wijnwinst u minimaal kan schelen.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over Wijnwinst.nl? Vul dan onderstaand formulier in, we nemen dan spoedig contact met u op.

Scroll naar top